Bomstærk praktikant på GV21

Bomstærk praktikant på GV21

Februar lakker mod enden, og 2020 er godt i gang. Igen, har vi fornøjelsen af at have en ung og frisk fyr i praktik fra UCN, som selv er med til at definere sin praktikrolle i virksomheden.

Her på Gørtlervej 21 gør vi meget ud af, at der skal være en uformel sjov tone og højt til loftet i dagligdagen – specielt med nye ansigter i huset. Heldigvis er de små ’drillerier’ prellet af på hans brede skuldre, og han er hurtigt faldet til på pladsen overfor vores lysberegner Emil Papis, som selv startede i praktik hernede i sin tid.

Som uddannet elektriker ved Nordtronic i 2016 og med interesse for blandt andet energioptimering, er 25-årige Andreas Weesgaard mere end klar til at spille med de tekniske muskler, når han skal til at stå for et prøveprojekt ved Mekoprint.

Kort fortalt vil dette projekt have omdrejningspunkt i lysstyring kontra økonomibesparelser. Med den lille smarte måleenhed, HOBO locker UX90, som registrerer bevægelse/aktivitet samt hvor meget lyset er tændt, skal han ud fra disse data analysere, hvor rentabel lysstyring i kontormiljøer egentlig er. Et projekt, vi vil følge med stor interesse.

Alt tyder på, at han er ligeså optaget af teknik og bæredygtighed, som han er af fysisk træning og proteinrig kost, så vi glæder os til et stærkt samarbejde. For at blive lidt klogere på Andreas’ praktikforløb har vi stillet ham en række hurtige spørgsmål:

Lidt praktisk som navn, alder, studieretning og semester?

Jeg hedder Andreas Weesgaard, er 25 år og uddannet elektriker i 2016 ved Nordtronic. Jeg er i gang med at videreuddanne mig til Energiteknolog på 4. semester. Derefter er planen at bygge videre med en bachelor inden for Energimanagement.


• Hvorfor ville du gerne i virksomhedspraktik hos eco2LIGHT?

Jeg ledte længe efter en praktikplads, men jeg gik også efter lidt mere tekniske firmaer. Det endte med, at jeg søgte lidt mindre, lokale firmaer, så jeg ringede til Peter Balling, da jeg havde hørt om eco2LIGHT tidligere og havde en særlig interesse for LED-belysning fra min tid som elektriker ved Nordtronic.

• Hvor længe er praktikperioden, og hvor har du dine faglige styrker og interesser?

Jeg interesserer mig meget for kundeorienterede projekter, energioptimering og erhvervsmæssig bæredygtighed. Pt. arbejder jeg med en dataanalyse, som skal give svar på en række elementære spørgsmål ift. fordelene ved LED-lys og lysstyring mv. Praktikperioden startede 3. februar og slutter efter planen 12. april, men kan dog forlænges.


• Hvad er din oplevelse indtil videre, og hvad er dine forventninger til samarbejdet?

Indtil videre er jeg meget tilfreds, gode kollegaer og jeg synes, at jeg lærer rigtig meget, både teknisk såvel personligt. Mine forventninger er, at både eco2LIGHT og jeg får det mest optimale ud af praktikperioden, så jeg står tilbage med at godt projekt, og I føler, at der er kommet noget fornuftigt ud af forløbet.


• Hvad vil du gerne arbejde med (opgaver/type virksomhed) efter endt uddannelse?

Det er lidt svært at sige, hvad jeg præcis gerne vil arbejde med, men noget relevant og spændende inden for energioptimering, hvor jeg er i kontakt med kunderne og kommer lidt ud og ser projekterne.

• Hvad går tiden med i privaten (Fritidsinteresser, andet?)

I min fritid træner jeg rigtigt meget og går derfor meget op i, hvad jeg spiser. Lidt nørdet måske. Jeg laver også trænings/diæt programmer til klienter, og er også lidt personlig træner. Når ikke tiden bruges i træningscentret, hygger jeg med mine kammerater og går da også i byen engang imellem.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*